Close
Menu
RSS

Blog posts of '2015' 'July'

Eftim Rusev live in News7

Нов проект "Креативни мислители", посветен на творчеството, знанието, иновацията и модерното обучение, подготвят от сдружение "Азбукари".

Целта е обикновената училищна стая да стане по-привлекателна и уютна, а любопитството на децата да бъде мотивирано с поредица от нестандартни занимания, предоставящи нови знания.

За развитието на "Креативни мислители" работят специалисти от различни области. Зад новото начинание на екипа застава и художникът Ефтим Русев.

3D визуализацията на ученическата стая ще бъде презентирана съвсем скоро по време на специално организирана благотворителна изложба, на която ще се представят творбите на художника.

Подготвяме едно събитие, в което всеки, който вярва в каузата ни, закупувайки картина, ще помогне точно в тази посока, споделя Ефтим. 

====================================================================================

 

Discussions in Live Show at the National TV concerning the last charity project for disabled children.

Ефтим Русев: Летях за първи път до Египет, където живее абсолютната тишина

 

Бях някъде около 23-годишен, когато се качих на самолет.

Това бе и първото ми излизане извън страната...

 

Eftim Rusev @ Bulgarian National Television

 

Изкуство между хоби и кауза ...

 

Eftim Rusev and his son David Rusev as guests in TV7

 

 

В студиото за своето хоби разказа талантливият Ефтим...

 

Side effects - Eftim Rusev for Amica magazine & Marc O'Polo

Eftim Rusev for Eva Magazine, July issue 2013

 

Ефтим Русев се занимава с бизнес и никога допреди по-малко от година не е рисувал, уверява той. Но дали ще му повярва някой. Ефтим казва, че почти всяка вечер рисува, и в момента можете да видите прекрасните му картини, изложени в MALL Bulgaria и на facebook.com/interactbg. С много ясни послания, абсолютно различни техники на рисуване и в различни стилове, творбите му са удоволствие, уловена магия на момента и мъдър и красив разрез на тук и сега.

Какво се случва, когато изгубиш страха си?

  

 

Ефтим Русев е спортно стегнат, логичен, с една лека мъжка екстравагантност. Изпод ръкава на сакото наднича татуировка, над нея - гривна. Направена е от тънко въже и шегел – метална скоба, използвана в яхтинга и напомняща на Ефтим за Варна, родния му град.

Eftim Rusev for IKEA and Kapital Light Magazine

                                                    

 

Живея в този апартамент от 2012 г. Намира се в комплекс с контролиран достъп. Малък е, това е двустайна гарсониера, с която задоволявам минимума от нуждите си. Когато са ограничени физическите ти щения, се разгръщат духовните. Това жилище е подслон, параклис на усещанията ми, на нуждите ми. Активната ми дейност е извън.

Този апартамент ме накара да започна да рисувам. Когато се нанесох, виждах само празни бели стени. Реших да взема някакво платно и да намацам нещо, за декорация. Да си правя шега с гостите, че е някакъв скъп авангард. Купих си три готови платна, бои и една четка. Нарисувах първата картина. На другия ден обаче се събудих и отново ми се рисуваше. Продължих да рисувам и така започнах да трупам картини...

November 10, 2014

“Новите хора” в “Денят отблизо с Мария“

През последните 6 години Ефтим Русев – гост в рубриката “Новите хора” в “Денят отблизо с Мария“, е ръководил търговската част на една от най-големите компании у нас като е официален представител на световни модни марки за България. Преди това е работил и на управленски позиции в международни консултантски компании в сферите на недвижимите имоти и международните валутни пазари.

Но преди по-малко от година той се събужда една сутрин с решението да си купи бои и четки и започва да рисува. И той рисува така, сякаш цял живот това е правил. За кратко той събира толкова много картини, че прави собствена изложба и се чувства като един истински нов човек.

януари 28, 2014