Close
Menu
RSS

Blog

Eftim Rusev and his son David Rusev as guests in TV7

 

 

В студиото за своето хоби разказа талантливият Ефтим...

 

Side effects - Eftim Rusev for Amica magazine & Marc O'Polo

Eftim Rusev for Eva Magazine, July issue 2013

 

Ефтим Русев се занимава с бизнес и никога допреди по-малко от година не е рисувал, уверява той. Но дали ще му повярва някой. Ефтим казва, че почти всяка вечер рисува, и в момента можете да видите прекрасните му картини, изложени в MALL Bulgaria и на facebook.com/interactbg. С много ясни послания, абсолютно различни техники на рисуване и в различни стилове, творбите му са удоволствие, уловена магия на момента и мъдър и красив разрез на тук и сега.

Какво се случва, когато изгубиш страха си?

  

 

Ефтим Русев е спортно стегнат, логичен, с една лека мъжка екстравагантност. Изпод ръкава на сакото наднича татуировка, над нея - гривна. Направена е от тънко въже и шегел – метална скоба, използвана в яхтинга и напомняща на Ефтим за Варна, родния му град.

Eftim Rusev for IKEA and Kapital Light Magazine

                                                    

 

Живея в този апартамент от 2012 г. Намира се в комплекс с контролиран достъп. Малък е, това е двустайна гарсониера, с която задоволявам минимума от нуждите си. Когато са ограничени физическите ти щения, се разгръщат духовните. Това жилище е подслон, параклис на усещанията ми, на нуждите ми. Активната ми дейност е извън.

Този апартамент ме накара да започна да рисувам. Когато се нанесох, виждах само празни бели стени. Реших да взема някакво платно и да намацам нещо, за декорация. Да си правя шега с гостите, че е някакъв скъп авангард. Купих си три готови платна, бои и една четка. Нарисувах първата картина. На другия ден обаче се събудих и отново ми се рисуваше. Продължих да рисувам и така започнах да трупам картини...

November 10, 2014

“Новите хора” в “Денят отблизо с Мария“

През последните 6 години Ефтим Русев – гост в рубриката “Новите хора” в “Денят отблизо с Мария“, е ръководил търговската част на една от най-големите компании у нас като е официален представител на световни модни марки за България. Преди това е работил и на управленски позиции в международни консултантски компании в сферите на недвижимите имоти и международните валутни пазари.

Но преди по-малко от година той се събужда една сутрин с решението да си купи бои и четки и започва да рисува. И той рисува така, сякаш цял живот това е правил. За кратко той събира толкова много картини, че прави собствена изложба и се чувства като един истински нов човек.

януари 28, 2014